Gyenesdiás - Strand

gyenesdiásA Balatonon lévő egyik legszebb és legkedveltebb strand a gyenesdiási strand, ahol található Játékstrand és Lidó strand is. Kellemes, önfeledt kikapcsolódást biztosítanak az egész család számára. A Játékstrand programokkal teli strand, ki lehet próbálni a vízi aerobic-ot, vízilabdázást, vízi kosarazást, vízi röplabdázást, láthatók itt animátorok, sportversenyek és még számos kikapcsolódási lehetőség, mint tengó, asztali tenisz, malom, strandröplabda, streetballpálya, petang, szabadtéren lévő sakk, mindezek a mozgásigény kielégítéséhez járulnak hozzá. 

A legkisebbek pancsolóban lubickolhatnak, a szárazon pedig játszótéren ügyeskedhetnek. A nagyobbak, illetve a felnőttek óriás csúszdáról zúdulhatnak a vízbe. Az egész napos tartózkodást a különféle büfék, éttermek teszik élvezetesebbé. 

Nagyon fontos a Gyenesdiásiaknak, hogy az idelátogató jól érezze magát, ezt szolgálja, hogy polgárőrségi felügyelet működik a strandon, sőt zárható értékmegőrző is található. Ingyenes parkoló, valamint fedett kerékpártároló is felfedezhető. 

A gyenesdiási strand áraiAki vásárolt Gyenesdiás kártyát, az ingyenesen jöhet a strandra, ahol egyébként a felnőtt napijegy ára 700 Forint, a gyerekek pedig 4-től 14 éves korig fél áron mehetnek be. Az utolsó órahosszában pedig úszójegy váltható felnőtteknek 500 Forintért, gyerekeknek pedig 200 Forintért.

A homokos parttal rendelkező Lidó strand kedvelt fürdőzőhelye a gyerekeknek és természetesen a felnőtteknek is. A legkisebbekre gondolva homokozót is alakítottak ki egy naptól védett helyen. A gyenesi Lidó strandon biztonságosan pancsolhatnak a legkisebbek a sekély part menti vízben. A nagyobbak a strandröplabda, vagy strandfoci pályán játszhatnak. Vízi biciklizési lehetőség is várja az ide látogatókat. A strandolók kedvelt étele, a lángos sem hiányozhat a büfékből, de ezen kívül különféle halfogások és egyéb finomságok várják vendégeiket.

 A Lidó strandra is ingyenesen mehetnek be a Gyenesdiás Kártya tulajdonosok. A felnőtt napi jegy ára 400 Forint, a gyermek napijegy pedig 250 Forint. A zárás előtti úszójegy, amely 1 órahosszára szól felnőtteknek 300 Forintba, gyerekeknek pedig 150 Forintba kerül. Az említettek mellett még egyéb kedvezményes belépések is biztosítottak.

Gyenesdiás térkép

Gyenesdiás térkép
     

Gyenesdiás nagyobb térképen való megjelenítése